ELTE ÁJK HÖK Felvételi Előkészítő Bizottsága

Helyszín: 
Budapesti képzések

Bemutatkozunk<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />


 


Szervezetünk, az ELTE ÁJK HÖK Felvételi Előkészítő Bizottság (FEB) 1968 óta próbálja felkarolni és a felvételi nehézségein átsegíteni a diákokat.


A FEB oktatói folyamatosan részt vesznek az egyetemi közéletben és tudományos munkában. Az ELTE Hallgatói Önkormányzatának képviselői, kari és egyetemi tanácstagok, tanszéki demonstrátorok, a Bibó István Szakkollégium tagjai, a Collega című szakmai folyóirat munkatársai tartoznak a Bizottság aktív tagjai közé. Előkészítőnk a Hallgatói Önkormányzat bizottsága, illetve az Országos Tehetségért Mozgalom Jogi Kari képviselete.


Karunk oktatógárdájának tagjai közül többen a FEB keretein belül kezdték és szerették meg az oktatói tevékenységet.


Szervezetünk oktatói olyan másod-, harmad- és negyedéves hallgatók, akik egy egyéves szakmai képzésen esnek át, majd közülük a legjobbak szigorú rosta után lesznek a FEB tagjai.


 


Az oktatás keretei


 


Ø     Szeminárium: a felvételihez szükséges tananyag a szemináriumokon, azaz a kiscsoportos foglalkozásokon (10-15 fő) hangzik el. Itt lehetőség van kérdések feltevésére mindkét fél részéről, és az anyag közös feldolgozására.


 


Ø     Előadás: idén újraindul előadássorozatunk, melyen minden középiskolás ingyenesen részt vehet, tehát azok a diákok is, akik egyébként nem tanfolyamaink résztvevői. Az előadásokon olyan témák hangoznak el, amelyek érdekes kiegészítői lehetnek a gimnáziumi törzsanyagnak. Tájékoztatót a pontos időpontokról és a témákról címünkön / telefonszámunkon lehet kérni.


 


Ø     Teszt: a számonkérés leghatékonyabb formája, mivel felvételi-centrikusan összeállított tesztjeink mélyrehatóan, a fontos adatokra és összefüggésekre összpontosítva kérik számon a tananyagot. A tesztek mind történelem, mind magyar nyelv és irodalom tárgyakból 50-50 pontosak. A tesztírás időpontja előreláthatólag: minden hétfő 18-20. A tesztekben az előző heti anyag kerül számonkérésre.


 


Ø     Záróteszt: minden félév 4 összefoglaló, 100 pontos felvételi jellegű záróteszttel zárul, mindkét tárgyból a két szemeszter között.


 


Tanfolyamaink


 


Ø     Nappali tanfolyam: a tanfolyam két 13 hetes szemeszterből áll (szeptember végétől decemberig, illetve februártól májusig). Hetente két 120 perces (történelem és magyar) szemináriumon és a kétórás tesztíráson kötelező a megjelenés. A tanfolyam szerves része a heti rendszerességgel tartott előadás, ahol a részvétel több mint ajánlott. Szemináriumokat minden hétköznap 16-18 és 18-20 óra között tartunk (kivéve az előadás és a tesztírás kötött időpontját). Ezen időpontok közül a jelentkezéskor kell választani 1-1 történelem és irodalom szemináriumi időpontot.


 


Ø       Levelező tanfolyam: ez a tanfolyamunk is két szemeszteres, minden szemeszter 5 irodalom és 5 történelem levélből áll, melyek az általunk összeállított, a felvételin megkövetelt tankönyvekre támaszkodó tananyagot, valamint 1-1 ehhez kapcsolódó 100 pontos felvételi jellegű tesztet tartalmazzák. A teszteket megoldva a címünkre kell beküldeni, amelyet mi kijavítva és értékelve a következő levélben küldünk vissza. A tanfolyam fontos része a kéthetente, péntek délutánonként megtartott szóbeli konzultáció, melyen az előző levél anyaga kerül kikérdezésre.


 


Ø       Szombati tanfolyam: szintén két szemeszteres, a nappali tanfolyam tematikáját követi. Minden szombaton 10-12 óráig egy irodalom, 13-15 óráig egy történelem nagycsoportos szemináriumon kötelező a részvétel, melyet 15-17 óráig egy (szintén kötelező) tesztírás követ. Jelentkezéseket csak mindkét tárgyból együtt tudunk elfogadni.


 


Ø       Intenzív tanfolyam: ez a tanfolyam tavasszal indul és egy szemeszteres. Azoknak a diákoknak ajánljuk, akiknek tudása alapos, csupán ismétlésre és rendszerzésre van igényük. Részletekről címünkön és telefonszámunkon lehet érdeklődni februártól.


 


FEB füzetek


 


A FEB füzetek általunk összeállított segédanyagok a tanuláshoz, melyek tananyagrészekre bontva tartalmazzák az adott anyaghoz kapcsolódó adatokat. (Irodalmi alakok és szereplők; Irodalmi fogalmak és műcímek; Történelmi évszámok és személyek; Történelmi fogalmak és topográfiai gyűjtemény, Tesztgyűjtemény irodalomból, Tesztgyűjtemény történelemből) Ezeket a füzeteket az irodán meg lehet vásárolni. Áruk: 750 Ft/db, a félévekhez tartozó 6 füzet együttes megvásárlása esetén a hat füzet összesen 4000 Ft.


 Próbafelvételi


 


Minden tavasszal megrendezzük a jogi karokra továbbtanulni kívánóknak a már hagyományossá vált próbafelvételi napot. A részletekről minden év márciusától lehet érdeklődni.


 


Részletesebb felvilágosítást, tematikákat, FEB füzeteket irodánkban lehet igényelni.


 


Elérhetőségeink:


Ø       személyesen: ELTE ÁJK B épülete: 1053, Budapest, Kecskeméti utca 10-12.


(a Kálvin téren, a Korona szálló mögött)


Ø       telefonon:  06-1-483-80-11


06-30-494-93-68


Ø       interneten: www.feb.elte.hudamnadm adatai

Honlap címe (esetleg FaceBook adatlap)
http://www.tanfolyamok.net

Telefon 1.
2316231


Szűrés

Legkeresettebb tanfolyamok

Mérlegképes könyvelő államháztartási szakon
Az oktatás díja: 98.000 Ft/fő Továbbtanulási lehetőség: - Pénzügyi és számviteli szakellenőr - Okleveles...
Az Európai Unió adórendszere II. - szaktanfolyam Párizsban
A tanfolyam keretében tartandó előadásokat neves külföldi előadók tartják. Ezek angol nyelven folynak, amelynek...
Hiller István: bevonja a törvényelőkészítésbe a kormány a határon túli
"Az elvi kérdéseket már rögtön az első találkozón tisztáztuk, most annak konkrét részleteit tekintettük át, hogy miként...
Shakespeare Színművészeti Akadémia
Elméleti tárgyak: színház és drámatörténet, dramaturgia, művelődéstörténet, jelmez- és viselettörténet, esztétika.A...
OKJ-s targonca vezető tanfolyamok
2008. augusztus 28-tól ismét indulnak az alábbi OKJ-s tanfolyamaink, részletfizetéssel!TARGONCAVEZETŐ,NEHÉZGÉPKEZELŐ,...
Targonca és nehézgépkezelő OKJ-s képzés
telefon: 0630-2687480, vagy A utasz-bt@freemail.hu, valamint a www.utasztbt.uw.hu-n.
Kutya kozmetikus képzés
A 4TAPPANCS által képviselt, korszerű elmélet és gyakorlat alapjait felhasználó KUTYAkozmetikus képzés indul, az ÚJ OKJ...
Rendezvényszervező - esküvőszervező tanfolyam
Egy sikeres rendezvény lebonylítása nem is olyan egyszerű feladat. Vegyünk csak például egy esküvőt! Mennyi sok...
EU-s hegesztő tanfolyamok
A minősítő tanfolyamok 1 hetesek, elméleti és gyakorlati képzésből állnak. A tanfolyam minden nap reggel 7 órakor...
Jelnyelvi tanfolyamok
Jelnyelvi tanfolyamok Kedves jelnyelvet tanulók, jelnyelv iránt érdeklődők, jelnyelvet oktatók! Közös...

Belépés

szótár

 
A Tanfolyamok.Net oldal Magyarország egyik legnépszerűbb független tanfolyamkereső oldala, ahol földrajzi és tematikus bontásban kereshetők a különböző tanfolyamok és képzések. Függetlenségünk garancia arra, hogy mindig a legjobb, leginkább megfelelő tanfolyamokat ajánljuk kedves látogatóinknak. Mivel a tanfolyamokat nem mi szervezzük, pusztán megjelenítjük partnereink hirdetéseit csak azok a tanfolyamok kerülnek kiemelésre, amelyeket látogatóink arra érdemesnek találnak. Sőt: mivel minden egyes képzéshez vélemény, megjegyzés fűzhatő, ezért a tanfolyamok sorrendját a látogatók befolyásolják.
Kiadja:Eduwork.hu Kft.
Nézze meg partnereink oldalait is, ahol például érdekes és izgalmas játékokkal ütheti el idejét vagy amennyiben szépülni megújítani szeretné külsejét keresse fel a Szépségkozmetika: kozmetika, szépségszalon oldalát, ahol nem csak kozmetikus képzéseket talál, hanem olyan kezeléseket is igénybe vehet, mint a mezoterápia vagy éppen a mikrodermabrázió amely kezelésekkel testét és arcát egyaránt megújíthatja.