DAAD ösztöndíjakkal Németországba

Helyszín: 
Határon túli képzések

Nyári egyetemi lehetőség és különleges ösztöndíj a hallgatóknak
A nyári egyetemre pályázhatnak olyan másodéves hallgatók, aki már középfokon beszélik a német nyelvet. A győztes pályázó egy három-négy hetes nyelvi kurzust nyerhet a pályázó által kiválasztott német egyetemen. Különleges ösztöndíjra pályázhatnak a harmad vagy negyed éves gazdasági és műszaki szakos hallgatók: az úgynevezett "Mummert" ösztöndíjra, amelynek segítségével két-három évig lehet tanulni az aacheni vagy a kölni egyetemen és így a német "Master" diplomával fejezhetik be tanulmányaikat.
A művészeti szakos hallgatók, beleértve az építészeket is, már az utolsó évben pályázhatnak egy diploma utáni, egy éves művészeti továbbképzésre az általuk kiválasztott német művészeti akadémiára.
A germanisztika, illetve német nyelvtanári szakos hallgatók pályázhatnak egy-három hónapos ösztöndíjra, amelyet az utolsó éven vehetnek igénybe a szakdolgozat megírásához az általuk kiválasztott német felsőoktatási intézményben. Erre már az utolsó előtti évben pályázni kell.


A végzősök Németországban folytathatják tanulmányaikat
Utolsó éves egyetemi hallgatók pályázhatnak bármely tudományterületről másoddiplomás képzésre az általuk kiválasztott német egyetemen. A magyar diplomát így egészíthetik ki egy német posztgraduális diplomával.


Doktoranduszok
A doktoranduszok pedig a kutatói ösztöndíj keretében egy-tíz hónap között Németország bármely egyetemén vagy kutatóintézetében kutathatnak, ezen kívül egy teljes németországi doktori képzésre is pályázhatnak.
Részletes információ az ösztöndíjakról a Magyar Ösztöndíj Bizottság honlapján www.scholarship.hu vagy a DAAD magyarországi honlapján: www.daad.info.hu.Szűrés

Legkeresettebb tanfolyamok

Mérlegképes könyvelő államháztartási szakon
Az oktatás díja: 98.000 Ft/fő Továbbtanulási lehetőség: - Pénzügyi és számviteli szakellenőr - Okleveles...
Az Európai Unió adórendszere II. - szaktanfolyam Párizsban
A tanfolyam keretében tartandó előadásokat neves külföldi előadók tartják. Ezek angol nyelven folynak, amelynek...
Hiller István: bevonja a törvényelőkészítésbe a kormány a határon túli
"Az elvi kérdéseket már rögtön az első találkozón tisztáztuk, most annak konkrét részleteit tekintettük át, hogy miként...
Shakespeare Színművészeti Akadémia
Elméleti tárgyak: színház és drámatörténet, dramaturgia, művelődéstörténet, jelmez- és viselettörténet, esztétika.A...
OKJ-s targonca vezető tanfolyamok
2008. augusztus 28-tól ismét indulnak az alábbi OKJ-s tanfolyamaink, részletfizetéssel!TARGONCAVEZETŐ,NEHÉZGÉPKEZELŐ,...
Targonca és nehézgépkezelő OKJ-s képzés
telefon: 0630-2687480, vagy A utasz-bt@freemail.hu, valamint a www.utasztbt.uw.hu-n.
Kutya kozmetikus képzés
A 4TAPPANCS által képviselt, korszerű elmélet és gyakorlat alapjait felhasználó KUTYAkozmetikus képzés indul, az ÚJ OKJ...
Rendezvényszervező - esküvőszervező tanfolyam
Egy sikeres rendezvény lebonylítása nem is olyan egyszerű feladat. Vegyünk csak például egy esküvőt! Mennyi sok...
EU-s hegesztő tanfolyamok
A minősítő tanfolyamok 1 hetesek, elméleti és gyakorlati képzésből állnak. A tanfolyam minden nap reggel 7 órakor...
Jelnyelvi tanfolyamok
Jelnyelvi tanfolyamok Kedves jelnyelvet tanulók, jelnyelv iránt érdeklődők, jelnyelvet oktatók! Közös...

Belépés

szótár

 
A Tanfolyamok.Net oldal Magyarország egyik legnépszerűbb független tanfolyamkereső oldala, ahol földrajzi és tematikus bontásban kereshetők a különböző tanfolyamok és képzések. Függetlenségünk garancia arra, hogy mindig a legjobb, leginkább megfelelő tanfolyamokat ajánljuk kedves látogatóinknak. Mivel a tanfolyamokat nem mi szervezzük, pusztán megjelenítjük partnereink hirdetéseit csak azok a tanfolyamok kerülnek kiemelésre, amelyeket látogatóink arra érdemesnek találnak. Sőt: mivel minden egyes képzéshez vélemény, megjegyzés fűzhatő, ezért a tanfolyamok sorrendját a látogatók befolyásolják.
Kiadja:Eduwork.hu Kft.
Nézze meg partnereink oldalait is, ahol például érdekes és izgalmas játékokkal ütheti el idejét vagy amennyiben szépülni megújítani szeretné külsejét keresse fel a Szépségkozmetika: kozmetika, szépségszalon oldalát, ahol nem csak kozmetikus képzéseket talál, hanem olyan kezeléseket is igénybe vehet, mint a mezoterápia vagy éppen a mikrodermabrázió amely kezelésekkel testét és arcát egyaránt megújíthatja.