Mindentudás október 7-én: történelem

Helyszín: 
Budapesti képzések

2001-ben lett az MTA levelező tagja. Romsics Ignác fő kutatási területe a 20. század magyar politikatörténete, különös tekintettel a két világháború közötti időszakra (Trianon, Horthy-korszak). Romsics Ignác előadása 2002. október 7-én, illetve a felvétel TV-s, rádiós adásában, valamint az interneten megismertet azzal, hogy mit is jelent a történelem, és hogy ha nem létezhet objektív történetírás, akkor miért tekinthetjük mégis érvényesebbnek a múltról szóló egyik beszámolót a másiknál.


E kérdéseknek a taglalása során a professzor áttekinti a történetírás történetét és bemutatja legfontosabb mai iskoláit. Előadását számtalan példával illusztrálja az ókori háborúk elbeszéléseitől kezdve olyan aktuális, sokat vitatott esetekig, mint Horthy Miklós szerepének változó megítélése.

Az előadáson való személyes részvételre annak nyílik még lehetősége, aki e-mailt intéz a jelentkezes@mindentudas.hu címre, amiben megírja nevét és azt is, hogy az előadáson szeretne megjelenni.

Az alábbi szöveg például megfelel: "X.Y. vagyok. Érdeklődőként jelentkeznék az Október 7-i előadásra (Romsics Ignác) és magammal hoznám a kedvesemet (Y.X.)."

Amennyiben még van hely, a következő választ kell kapni, kinyomtatni és elvinni az előadásra (helyfoglalás 19.10-ig):
"Köszönjük jelentkezését a Mindentudás Egyeteme előadására/aira/! Regisztrációja/uk/ megtörtént.

Kérjük, hogy az előadás napján 2002. 10.07-én, 18: 45 és 19: 10 között érkezzen/ek/ meg, mert a regisztráltak számára foglalt helyeket csak 19:10-ig tudjuk fenntartani.
Jelen levelünket szíveskedjék magával hozni. Az előadás helyszíne:
Budapesti Műszaki Egyetem Informatikai Épülete (Budapest XI. Magyar tudósok körútja - régi nevén Pázmány Péter sétány - 2/B) B28-as nagyelőadó.
Üdvözlettel: a Mindentudás Egyeteme csapata További információk: http://www.mindentudas.huSzűrés

Legkeresettebb tanfolyamok

Mérlegképes könyvelő államháztartási szakon
Az oktatás díja: 98.000 Ft/fő Továbbtanulási lehetőség: - Pénzügyi és számviteli szakellenőr - Okleveles...
Az Európai Unió adórendszere II. - szaktanfolyam Párizsban
A tanfolyam keretében tartandó előadásokat neves külföldi előadók tartják. Ezek angol nyelven folynak, amelynek...
Hiller István: bevonja a törvényelőkészítésbe a kormány a határon túli
"Az elvi kérdéseket már rögtön az első találkozón tisztáztuk, most annak konkrét részleteit tekintettük át, hogy miként...
Shakespeare Színművészeti Akadémia
Elméleti tárgyak: színház és drámatörténet, dramaturgia, művelődéstörténet, jelmez- és viselettörténet, esztétika.A...
OKJ-s targonca vezető tanfolyamok
2008. augusztus 28-tól ismét indulnak az alábbi OKJ-s tanfolyamaink, részletfizetéssel!TARGONCAVEZETŐ,NEHÉZGÉPKEZELŐ,...
Targonca és nehézgépkezelő OKJ-s képzés
telefon: 0630-2687480, vagy A utasz-bt@freemail.hu, valamint a www.utasztbt.uw.hu-n.
Kutya kozmetikus képzés
A 4TAPPANCS által képviselt, korszerű elmélet és gyakorlat alapjait felhasználó KUTYAkozmetikus képzés indul, az ÚJ OKJ...
Rendezvényszervező - esküvőszervező tanfolyam
Egy sikeres rendezvény lebonylítása nem is olyan egyszerű feladat. Vegyünk csak például egy esküvőt! Mennyi sok...
EU-s hegesztő tanfolyamok
A minősítő tanfolyamok 1 hetesek, elméleti és gyakorlati képzésből állnak. A tanfolyam minden nap reggel 7 órakor...
Jelnyelvi tanfolyamok
Jelnyelvi tanfolyamok Kedves jelnyelvet tanulók, jelnyelv iránt érdeklődők, jelnyelvet oktatók! Közös...

Belépés

szótár

 
A Tanfolyamok.Net oldal Magyarország egyik legnépszerűbb független tanfolyamkereső oldala, ahol földrajzi és tematikus bontásban kereshetők a különböző tanfolyamok és képzések. Függetlenségünk garancia arra, hogy mindig a legjobb, leginkább megfelelő tanfolyamokat ajánljuk kedves látogatóinknak. Mivel a tanfolyamokat nem mi szervezzük, pusztán megjelenítjük partnereink hirdetéseit csak azok a tanfolyamok kerülnek kiemelésre, amelyeket látogatóink arra érdemesnek találnak. Sőt: mivel minden egyes képzéshez vélemény, megjegyzés fűzhatő, ezért a tanfolyamok sorrendját a látogatók befolyásolják.
Kiadja:Eduwork.hu Kft.
Nézze meg partnereink oldalait is, ahol például érdekes és izgalmas játékokkal ütheti el idejét vagy amennyiben szépülni megújítani szeretné külsejét keresse fel a Szépségkozmetika: kozmetika, szépségszalon oldalát, ahol nem csak kozmetikus képzéseket talál, hanem olyan kezeléseket is igénybe vehet, mint a mezoterápia vagy éppen a mikrodermabrázió amely kezelésekkel testét és arcát egyaránt megújíthatja.