Izraeli tanulmányút pedagógusok számára

Helyszín: 
Határon túli képzések

Az izraeli Yad Vashem Intézet intenzív tanfolyama felöleli a téma alapos történeti, eszmetörténeti elemzését; a dokumentációs központ és a múzeum anyagának megismerését és feldolgozását, a holocaust iskolai interpretálásának problémáit, lehetõségeit. A tanfolyam elõadásai, a foglalkozások magyar és angol nyelven (szinkrontolmáccsal) folynak.


A képzésen 20 fő vehet részt.

A tanfolyam akkreditált továbbképzés, melyen a részvétel a nyertes pályázók számára ingyenes. A pályázatok elbírálását kutatók, tanárok és pedagógiai szakemberek végzik.

A kurzus várható időpontja: 2002. október 22. - november 5. ( a szervezők a váltóztatás lehetőségét fenntartják).

Pályázati feltételek:

Vázlatos beszámoló arról a munkáról, amelyet a témakörben eddig végzett (történeti, helytörténeti kutatás, tankönyvírás, taneszköz-készítés, kiállítás rendezése, projekt szervezése, szakkör, vitakör, klub működtetése, a téma képzõmûvészeti, irodalmi, filmes vagy egyéb feldolgozása).

Annak bemutatása és konkrét leírása, hogy a pályázó a tanulmányút tapasztalatait hogyan kívánja felhasználni, szélesebb körben továbbadni (továbbképzésen, tanfolyamon, tanulókkal való foglalkozáson; taneszköz, projekt, kiállítás, forgatókönyv stb. formájában).

A bírálók igényt tartanak arra, hogy a pályázókat egy közös találkozás keretében személyesen is megismerjék.

A nyertes pályázók vállalják, hogy megadott szakirodalom alapján önállóan tájékozódnak a magyarországi zsidóság és holocaust története témakörébõl, illetve hogy részt vesznek egy rövid pilisborosjenõi továbbképzésen a témából és csoportépítõ foglalkozáson.

A tervezett kétnapos felkészítés költségeihez való hozzájárulás: vidékiek részére 6.300.-Ft, a budapestiek részére 3.300.-Ft.

Iskolája, intézménye vezetőjének előzetes írásbeli hozzájárulása és nyilatkozata helyettesítéséről a tanulmányút idején.

A következő adatok szükségesek: a pályázó neve, az intézmény neve, pontos címe, ahol dolgozik, vagy azon személyek, csoportok körének leírása, ahol a tanultakat továbbadni szeretné. A pályázó pontos lakcíme (helység, utca, házszám, irányítószám), telefonszáma.

A pályázatok beadási határideje: 2002. szeptember 15.

A pályázatokat az alábbi címre várják:

Fõvárosi Pedagógiai Intézet

(Sándor Istvánné, tanulmányi ügyintézõ)

Budapest, VIII. Vas u. 10. 1088.Szűrés

Legkeresettebb tanfolyamok

Mérlegképes könyvelő államháztartási szakon
Az oktatás díja: 98.000 Ft/fő Továbbtanulási lehetőség: - Pénzügyi és számviteli szakellenőr - Okleveles...
Az Európai Unió adórendszere II. - szaktanfolyam Párizsban
A tanfolyam keretében tartandó előadásokat neves külföldi előadók tartják. Ezek angol nyelven folynak, amelynek...
Hiller István: bevonja a törvényelőkészítésbe a kormány a határon túli
"Az elvi kérdéseket már rögtön az első találkozón tisztáztuk, most annak konkrét részleteit tekintettük át, hogy miként...
Shakespeare Színművészeti Akadémia
Elméleti tárgyak: színház és drámatörténet, dramaturgia, művelődéstörténet, jelmez- és viselettörténet, esztétika.A...
OKJ-s targonca vezető tanfolyamok
2008. augusztus 28-tól ismét indulnak az alábbi OKJ-s tanfolyamaink, részletfizetéssel!TARGONCAVEZETŐ,NEHÉZGÉPKEZELŐ,...
Targonca és nehézgépkezelő OKJ-s képzés
telefon: 0630-2687480, vagy A utasz-bt@freemail.hu, valamint a www.utasztbt.uw.hu-n.
Kutya kozmetikus képzés
A 4TAPPANCS által képviselt, korszerű elmélet és gyakorlat alapjait felhasználó KUTYAkozmetikus képzés indul, az ÚJ OKJ...
Rendezvényszervező - esküvőszervező tanfolyam
Egy sikeres rendezvény lebonylítása nem is olyan egyszerű feladat. Vegyünk csak például egy esküvőt! Mennyi sok...
EU-s hegesztő tanfolyamok
A minősítő tanfolyamok 1 hetesek, elméleti és gyakorlati képzésből állnak. A tanfolyam minden nap reggel 7 órakor...
Jelnyelvi tanfolyamok
Jelnyelvi tanfolyamok Kedves jelnyelvet tanulók, jelnyelv iránt érdeklődők, jelnyelvet oktatók! Közös...

Belépés

szótár

 
A Tanfolyamok.Net oldal Magyarország egyik legnépszerűbb független tanfolyamkereső oldala, ahol földrajzi és tematikus bontásban kereshetők a különböző tanfolyamok és képzések. Függetlenségünk garancia arra, hogy mindig a legjobb, leginkább megfelelő tanfolyamokat ajánljuk kedves látogatóinknak. Mivel a tanfolyamokat nem mi szervezzük, pusztán megjelenítjük partnereink hirdetéseit csak azok a tanfolyamok kerülnek kiemelésre, amelyeket látogatóink arra érdemesnek találnak. Sőt: mivel minden egyes képzéshez vélemény, megjegyzés fűzhatő, ezért a tanfolyamok sorrendját a látogatók befolyásolják.
Kiadja:Eduwork.hu Kft.
Nézze meg partnereink oldalait is, ahol például érdekes és izgalmas játékokkal ütheti el idejét vagy amennyiben szépülni megújítani szeretné külsejét keresse fel a Szépségkozmetika: kozmetika, szépségszalon oldalát, ahol nem csak kozmetikus képzéseket talál, hanem olyan kezeléseket is igénybe vehet, mint a mezoterápia vagy éppen a mikrodermabrázió amely kezelésekkel testét és arcát egyaránt megújíthatja.