Tananyag Külföldön Munkát Keresőknek

Helyszín: 
22

Irodánk közel egyéves munkaközvetítői és tanfolyamszervezői tapasztalatok alapján, elkészítette az első, kimondottan munkakeresőknek szóló tréninganyagot, amit Cd formátumban árusítunk. 


Szakmai tanácskozás a felsőoktatás kommunikációjáról

Helyszín: 
22

Hiller István nyitja meg a Felsőoktatás Nyilvánossága Konferenciát november 17-én, Budapesten. A rendezvényre a felsőoktatás pr-, marketing és sajtókommunikációs munkatársait várja a szervező Educatio Press Magyar Oktatási Hírügynökség. A konferencián indítja el országos tájékoztató roadshow-ját a felsőoktatási reformról az Oktatási és Kulturális Minisztérium.


Éretten gondolkodnak az üzletről a középiskolások

Helyszín: 
22

2006. november 9-én, csütörtökön került sor az Üzleti gondolkodás (gazdálkodás és menedzsment) 2006 verseny döntőjére a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán. A nagy sikerre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy a következő évi viadalt már januárban meghirdetik.


A Corvinus Egyetem Gazdálkodási mesterképzése Európa legjobbjai között

Helyszín: 
22

A Financial Times 2006-ba újra osztályozta Európa legjobb általános menedzsment mesterképzéseit. Az értékelést követően végül 35 iskola került a rangsorba, a Corvinus Egyetem a 25. helyen végzett.


Megújult az OKM honlapja

Helyszín: 
22

Hétfőtől működik az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) új honlapja. Oktatás, kultúra, nemzetközi kapcsolatok, egyház és tudomány - az öt fő rovat a minisztérium legfontosabb szakterületeire épül. A regisztrációt igénylő fórumban a közoktatási és a felsőoktatási törvény módosítását is véleményezhetik a honlapra látogatók.


Nő a hallgatók támogatása szeptembertől

Helyszín: 
22

Nagyobb összegű támogatást kapnak szeptembertől a hallgatók, magasabb lesz a Diákhitel felvehető összege - erről döntött szerdai ülésén a kormány. A Fidesz a bejelentést kapkodásnak minősítette, hiszen az anyagot sem a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával sem a szakmai szervezetekkel nem egyeztette a szaktárca.


Gazdálkodási és menedzsment szak: továbbra is a legnépszerűbb

Helyszín: 
22

Bár a név változott, a helyezés változatlan: akárcsak tavaly, idén is gazdálkodási és menedzsment szakra jelentkeztek a legtöbben - a bolognai rendszer bevezetése előtt még közgazdasági volt a szak neve. A képzési rendszer átalakulása miatt azonban ez a csaknem ötezer jelentkező harmincegy intézmény felvételizőiből adódik össze.


Az SZTE és az ELTE a világ legjobb egyetemei között

Helyszín: 
22

Hét szempont szerint állították össze a felsőoktatási intézmények világrangsorát. A legjobb 500 között a Harvard az első és ott van az SZTE és az ELTE is.


Lezárultak a 11-es diákok próbaérettségi vizsgái.

Helyszín: 
22

Lezárultak a 11-es diákok próbaérettségi vizsgái. Az eredményeket a Felvételi Információs Szolgálat elemezte. A statisztikák rámutatnak nem csak arra, hogy érdemes lesz-e emelt szinten érettségizniük a diákoknak, hanem arra is, hogy az eredményekben kimutatható-e, ha egy diák a középiskolai képzésen kívül különórákon is tanul.


Mindentudás Egyeteme-Szeged: A spirituális József Attila

Helyszín: 
22

A Mindentudás Egyeteme - Szeged sorozatban a következő előadást Dr. Odorics Ferenc tanszékvezető egyetemi docens tartja A spirituális József Attila - a lélektől elválasztott én címmel december 7-én 18 órakor.


Lezárult a felsőoktatási intézményekbe történő jelentkezés

Helyszín: 
22

Beadtam a jelentkezésemet - mi történik ezután?


Március elsején, éjfélkor lejárt a határideje a felsőoktatási jelentkezési lapok postára adásának. A jelentkezők most


Felhívás sportszervezetek, iskolák, önkormányzatok részére!

Helyszín: 
22

European Crossroads – Európai Kereszteződések Konferencia

Felhívás sportszervezetek, iskolák, önkormányzatok részére

Bevezetés


Az Európai Bizottság által meghirdetett "Sport általi nevelés európai éve" keretében a 48 tagállamból álló Európa Tanács, "European Crossroads" (Európai kereszteződések) címmel konferenciát készít elő Strasbourg-ban, 2004. május 13-14-én.


A rendezvény egyik napirendi pontja 48 európai ország bevált gyakorlatának, érdekes projektjeinek, kezdeményezéseinek ismertetése lesz az ifjúsági sport területén. Ez kiváló alkalom arra, hogy Magyarország ezen az európai sportfórumon bemutathassa egy vagy két kiemelkedő programját.


Részvétel


A projektek rendezvényen történő bemutatására lehet pályázni.
A 48 országból kiválasztott nyertes


Felvételi tájékoztató kiegészítése

Helyszín: 
22

Az Oktatási Minisztérium megjelentette a Felsőfokú Felvételi Tájékoztató kiegészítését. Új szakokat, képzéseket találhatsz !


Gyakornoki pályázat

Helyszín: 
22

Az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium pályázatot hirdet pályakezdő fiatalok részére gyakornoki tevékenység folytatására a tárcánál, illetve a tárca felügyelete és irányítása alá tartozó intézményeknél.A sikeres pályázókkal a minisztérium határozott időre (1 év) szóló megbízási szerződést köt. A megkötött szerződés alapján


Új mobil - új média

Helyszín: 
22

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE), az Inter Kultúra-, Nyelv- és Médiakutató Központ Kht. a Westel támogatásával kutatási programot indít fiataloknak a mobilkommunikáció (mobiltelefon, sms, mms, számítógép, e-mail, chat, média, új média stb.) tanulmányozására.


Dr. Martin Winterkorn előadása a BME-n

Helyszín: 
22

Német nyelvű előadást tart Dr. Martin Winterkorn, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen."Minőségstratégiák és innovációs kényszerek a globalizált piac-és vevőorientált területeken" címet viseli Dr. Martin Winterkorn előadása, amit


Felnőttképző oktatásszervezőknek

Helyszín: 
22

A Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság (SZVT) május 9-én (pénteken) sajtótájékoztatót tart.A 11.00 órakor a MTESZ Székház (Budapest, II. Fő u. 68.) III. 329. termében kezdődő


Idén is kiosztották az oktatást legjobban segítő CD-ROM-ért járó Budai d

Helyszín: 
22

A kongresszusi központban megrendezett X. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmából négyféle díjat osztottak ki: a legjobb kereskedőnek és legjobb kiadónak járó díjakat, valamint az oktatás-nevelést legjobban


Villamos napok a PTE-n

Helyszín: 
22

A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Kara idén is megrendezi a Villamos szaknapokat március 20-ától a kar aulájában és termeiben. Az idei rendezvény mottója: "Szakemberképzés a régió szolgálatában - A jövő információ technológiája".
A részletes program a következő:


Ingyenes ECDL és OKJ számítógépkezelői vizsga

Helyszín: 
22

Ingyenesen biztosítja a kormány az ECDL bizonyítvány és az Országos Képzési Jegyzékben szereplő számítógépkezelő (-használó) szakképesítés bizonyítványának megszerzését a 2002/2003 tanévben utolsó évfolyamos gimnáziumi, szakközépiskolai és szakiskolai tanulók részére.


Magyar Bálint megnyitotta a II. Tankönyvfesztivált

Helyszín: 
22

A Könyvtárellátó Kht. által működtetett Kódex Könyváruházban (Budapest, V. ker. Honvéd u. 5.) hét évvel ezelőtt alakult meg Magyarország legnagyobb és teljes választékot kínáló tankönyvcentruma, ahol az oktatási miniszter védnökségével, a Tankönyvesek Országos Szövetségével (TANOSZ) és a Tankönyves Vállalkozók Országos Testületével együttműködve 2003. január 27-től 31-ig rendezik a II. Tankönyvfesztivált. A fesztivált Magyar Bálint oktatási miniszter nyitotta meg január 27-én.


Csatlakozás BME módra

Helyszín: 
22

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, január 22-23-án kétnapos konferenciát tartanak az Európai Unióhoz, és az egységes európai felsőoktatási térséghez való csatlakozás jegyében. A BMEU konferencián többek között jelen lesz Magyar Bálint oktatási miniszter, Mang Béla és Siegler András helyettes államtitkárok.


Nyílt napok a BMF-en

Helyszín: 
22

A felvételizők és érdeklődők januárban a Budapesti Műszaki Főiskola (BMF) több karának nyílt napján vehetnek részt.

A Budapesti Műszaki Főiskola Bánki Donát Gépészmérnöki Főiskolai Kara Nyílt napot szervez 2003. január 21-én (kedd) a kar Népszínház utcai épületében;


A havazás miatt rendkívüli iskolai szünet rendelt el az oktatási tárca

Helyszín: 
22

Rendkívüli iskolai szünet rendelt el a szerdai napra a havazás által leginkább sújtott megyékben az oktatási miniszter.


Autószerelőből szállodatulajdonos

Helyszín: 
22

Folyamatos tovább- és átképzés kell a talpon maradáshoz – Iskolabusz és kollégiumfelújítás uniós támogatással. Az Európai Unióban szinte mindenre van pénz, csak tudni kell megfelelően tálalni és „eladni” a programokat.


Nyelvvizsgások a közoktatásban

Helyszín: 
22

A Felvételi Információs Szolgálat (FISZ) országos felmérésének részeként a diákok nyelvismeretét vizsgálta.


A felmérést májuban végezte a Marketing Centrum, 373 középiskolában közel 13 ezer diákot vontak be a vizsgálatba.
Az eredmények alapján elmondható, hogy


Újabb ötezer hallgató igényli a diákhitelt

Helyszín: 
22

A 2002/2003-as tanév harmadik hivatalos kifizetési napján, december 13-án, pénteken újabb 5.082 hallgató csatlakozott a rendszerhez, így a Diákhitel-szerződéssel rendelkezők száma eléri a 115.743-et, vagyis mára megközelítőleg minden harmadik jogosult döntött már a Diákhitel felvétele mellett. A most kifizetésre kerülő összeg 1.792.011.000 Ft, amellyel együtt a hazai hallgatói hitelezés története során összesen 24,3 Mrd Ft-ot fizettek ki.


Határokon túl

Helyszín: 
22

Az Apáczai Közalapítvány, mely a határon túli magyar oktatás támogatásáért jött létre, első konferenciáját tartotta december 13-14-én a Balassi Bálint Intézet falai között.


Felvételik: módosított módosítások

Helyszín: 
22

Mind a felsőoktatási felvételi eljárásban, mind pedig a jelentkezések terén számítaniuk kell kisebb változásokra jövőre a középiskola után továbbtanulni akaró diákoknak. A módosításokkal kapcsolatos információk megtalálhatók a napokban elkészült felsőoktatási felvételi tájékoztatóban. Államilag finanszírozott képzésre jövőre 62 ezer fő nyerhet felvételt.


Teszt-közelben a Hallgatói Információs Központ

Helyszín: 
22

Szeretnél részt venni a XXI. század tanulóhelyének és információs birodalmának létrehozásában? Szeretnéd ötleteiddel, véleményeddel formálni az országban eddig egyedülálló hallgatói centrumot? Itt a lehetőség, hogy tesztelhesd a Budapest belvárosában megnyíló Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központot.


MSZP szakképzési fórum - Kiss Péter, Hiller István

Helyszín: 
22

A magyar munkaerõpiacon rossz a hazai szakképzés megítélése - mondta Kiss Péter, az MSZP Pedagógus Tagozatának szakképzési fórumán.

A foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter szerint a szakképzés átalakításának folyamatába a munkaadókat is be kellene vonni, hiszen õk foglalkoztatják az iskolából kikerülõket.


Egyetemi, főiskolai nyílt napok

Helyszín: 
22

A budapesti felsőoktatási intézmények decemberben is várják az érdeklődőket.

A pályaválasztási hetek rendezvénysorozat részeként decemberben is folytatódnak a budapesti egyetemi-főiskolai napok. Céljuk, hogy bővítsék a középiskolásoknak a felsőoktatásról alkotott képét, segítsék felkészülésüket a felvételire.


Munkavállaló-képzés a BKÁE-n

Helyszín: 
22

"Az Álláskeresés és a Karriertervezés Mesterfogásairól” címmel induló előadássorozat vezeti be azt a képzési programot, melyet a munkapiacon elvárt, ám az egyetemen el nem sajátítható képességek fejlesztése céljából indít az egyetemen tevékenykedő AISEC iroda. Az első találkozás december 2-án lesz a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen.


Laptoppal jobban tanulnak a diákok

Helyszín: 
22

A laptopok iskolai alkalmazása javítja a tanulók eredményeit - erről számol be a Focus német hírmagazin . A fenti megállapításra egy németországi vizsgálat eredménye adott okot, melyet három éven keresztül folytattak 400 gimnazista bevonásával.


III. Országos Diplomataképző Konferencia

Helyszín: 
22

A program a Széchenyi István Egyetemen 2002. november 28-a és december 1-e között lesz. A rendezvény alapötletét az az igény adta, hogy a rendszeres országos találkozók, vitafórumok, közgyűlések kínálatát kiszélesítsék. A rendezvény célközönsége elsősorban a felsőoktatási intézmények hallgatói, illetve a hallgatói szervezetek képviselői.


FrancoForum

Helyszín: 
22

FrancoForum néven, hetedik alkalommal rendeznek előadásokkal és
kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött állás- és továbbképzési börzét a
műszaki és gazdaságtudományi egyetem aulájában november 25-én.


IHM-OM nyílt szakmai fórum

Helyszín: 
22

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és az Oktatási Minisztérium nyílt szakmai fórumot rendez "Az információs társadalom megvalósulását elősegítő innovatív technológiai megoldások kialakítására" kiírt kutatás-fejlesztési pályázat kapcsán.


Következik a hatodik Ratkó-verseny

Helyszín: 
22

Az idén immár hatodik alkalommal rendezik meg a Ratkó József országos vers- és prózamondó versenyt három kategóriában gimnáziumi és szakközépiskolai tanulók számára a Versmondó Egyesület szakmai támogatásával.


Európa - Szlovákia - Magyarság

Helyszín: 
22

A győri Szent László Katolikus Szakkollégiumban Bugár Béla, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának elnöke, a Szlovák Parlament alelnöke tart előadást.


Mádl Ferenc a Debreceni Egyetemen

Helyszín: 
22

Mádl Ferenc köztársasági elnök jövő szerdán, november 20-án a Debreceni Egyetemre látogat. Az államfő az egyetem alapításának 90. évfordulójára rendezett ünnepség díszvendége lesz.


A mi Európánk

Helyszín: 
22

Az Oktatási Minisztérium pályázatot hirdet "A mi Európánk" címmel az 5-12. évfolyamok oktatásában és tanórán kívüli nevelésében alkalmazható EU-témájú oktatási projektek kidolgozására


Átfogó nyelvoktatás-fejlesztési stratégiát dolgozott ki az OM

Helyszín: 
22

Átfogó nyelvoktatás-politikai stratégiát dolgozott ki az Oktatási Minisztérium; jövő évtől világnyelv mottóval mintegy félmilliárd forint értékben kilenc program és ezen belül 21 projekt kipróbálása kezdődik meg - közölte Magyar Bálint oktatási miniszter hétfőn Budapesten tartott sajtótájékoztatón.


Medgyes Péter nemzetközi helyettes államtitkár kifejtette: a Forrás program keretében autentikus anyagokat és az önálló nyelvtanulást segítő eszközöket biztosítanak a közoktatási intézményekben.


Magyar Bálint: néhány héten belül döntés születhet a kétszintű éretts

Helyszín: 
22

Néhány héten belül döntés születhet a kétszintű érettségiről, és lehetőségként felmerült az új típusú matúra kétlépcsős bevezetése is - jelentette be Magyar Bálint a Történelemtanárok XII. Országos Konferenciáján szombaton Budapesten.


Educatio 2002

Helyszín: 
22

2002 november 14. és 17. között, kerül megrendezésre a Budapesti Vásárközpontban az EDUCATIO 2002. oktatási kiállítás


A kiállításon a felsőoktatási intézmények mellett tankönyvkiadók, taneszöz
gyártók és forgalmazók, minőségbiztosító cégek, nyelviskolák, szakképző
intézmények, oktatással foglalkozó kutatóintézetek vesznek részt.


JRC - Információs nap Budapesten

Helyszín: 
22

Az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontja (Joint Research Centre) az Oktatási Minisztérium támogatásával információs napot tart 2002. október 17-én Budapesten.


Hiller István: bevonja a törvényelőkészítésbe a kormány a határon túli

Helyszín: 
22

A magyar kormány a határon túli magyar oktatás támogatásáról szóló döntések előkészítésébe is be kívánja vonni a helyi magyar közösségek képviselőit - jelentette ki Hiller István, az Oktatási Minisztérium politikai államtitkára szombaton Marosvásárhelyen.


A politikai államtitkár azt követően nyilatkozott az MTI-nek, hogy megbeszéléseket folytatott Markó Bélával, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökével. Elmondta, hogy a elmúlt négy hónap alatt már hat alkalommal tárgyalt az RMDSZ elnökével.


Pénzt a felsőoktatásba!

Helyszín: 
22

Az üzleti szféra és a felsőoktatás szorosabb kapcsolatának elősegítését tűzte ki célul a Magyar Felsőoktatás Barátai Alapítvány és a Pécsi Tudományegyetem szervezésében rendezett "Támogatásszervezés a felsőoktatásban" című konferencia szeptember 30-án a PTE Konferenciatermében.


E-business Konferencia a Gyöngyösi Főiskolán

Helyszín: 
22

A közgazdász és informatikus hallgatókat valamint végzett szakembereket tömörítő VisiOn-Line Egyesület fennállása óta harmadik alkalommal rendezi meg országos e-business konferenciasorozatát.


Aáry-Tamás Lajos marad az oktatási ombudsman

Helyszín: 
22

Ismét Aáry-Tamás Lajost, az oktatási jogok eddigi biztosát javasolta az Országos Köznevelés Tanács (OKNT) csütörtöki ülésén a hivatal vezetõjévé,


Új hallgatói információs központ az egri főiskolán

Helyszín: 
22

Kibővített kollégiumi szárnyat és hallgatói információs központot adtak át szeptember 20-án az egri Eszterházy Károly Főiskolán. A beruházás összesen mintegy 200 millió forintba került, ebből százmillió forintot fordítottak a 104 számítógépet tartalmazó Hell Miksa Hallgatói Információs Központ kialakításáraSzűrés

Legkeresettebb tanfolyamok

Mérlegképes könyvelő államháztartási szakon
Az oktatás díja: 98.000 Ft/fő Továbbtanulási lehetőség: - Pénzügyi és számviteli szakellenőr - Okleveles...
Az Európai Unió adórendszere II. - szaktanfolyam Párizsban
A tanfolyam keretében tartandó előadásokat neves külföldi előadók tartják. Ezek angol nyelven folynak, amelynek...
Hiller István: bevonja a törvényelőkészítésbe a kormány a határon túli
"Az elvi kérdéseket már rögtön az első találkozón tisztáztuk, most annak konkrét részleteit tekintettük át, hogy miként...
Shakespeare Színművészeti Akadémia
Elméleti tárgyak: színház és drámatörténet, dramaturgia, művelődéstörténet, jelmez- és viselettörténet, esztétika.A...
OKJ-s targonca vezető tanfolyamok
2008. augusztus 28-tól ismét indulnak az alábbi OKJ-s tanfolyamaink, részletfizetéssel!TARGONCAVEZETŐ,NEHÉZGÉPKEZELŐ,...
Targonca és nehézgépkezelő OKJ-s képzés
telefon: 0630-2687480, vagy A utasz-bt@freemail.hu, valamint a www.utasztbt.uw.hu-n.
Kutya kozmetikus képzés
A 4TAPPANCS által képviselt, korszerű elmélet és gyakorlat alapjait felhasználó KUTYAkozmetikus képzés indul, az ÚJ OKJ...
Rendezvényszervező - esküvőszervező tanfolyam
Egy sikeres rendezvény lebonylítása nem is olyan egyszerű feladat. Vegyünk csak például egy esküvőt! Mennyi sok...
EU-s hegesztő tanfolyamok
A minősítő tanfolyamok 1 hetesek, elméleti és gyakorlati képzésből állnak. A tanfolyam minden nap reggel 7 órakor...
Jelnyelvi tanfolyamok
Jelnyelvi tanfolyamok Kedves jelnyelvet tanulók, jelnyelv iránt érdeklődők, jelnyelvet oktatók! Közös...

Belépés

szótár

 
A Tanfolyamok.Net oldal Magyarország egyik legnépszerűbb független tanfolyamkereső oldala, ahol földrajzi és tematikus bontásban kereshetők a különböző tanfolyamok és képzések. Függetlenségünk garancia arra, hogy mindig a legjobb, leginkább megfelelő tanfolyamokat ajánljuk kedves látogatóinknak. Mivel a tanfolyamokat nem mi szervezzük, pusztán megjelenítjük partnereink hirdetéseit csak azok a tanfolyamok kerülnek kiemelésre, amelyeket látogatóink arra érdemesnek találnak. Sőt: mivel minden egyes képzéshez vélemény, megjegyzés fűzhatő, ezért a tanfolyamok sorrendját a látogatók befolyásolják.
Kiadja:Eduwork.hu Kft.
Nézze meg partnereink oldalait is, ahol például érdekes és izgalmas játékokkal ütheti el idejét vagy amennyiben szépülni megújítani szeretné külsejét keresse fel a Szépségkozmetika: kozmetika, szépségszalon oldalát, ahol nem csak kozmetikus képzéseket talál, hanem olyan kezeléseket is igénybe vehet, mint a mezoterápia vagy éppen a mikrodermabrázió amely kezelésekkel testét és arcát egyaránt megújíthatja.